1. Forside
  2. Værktøjer
  3. Tag print screen

Tag print screen

Hvordan tager jeg et skærmprint?

Du kan tage et øjebliksbillede af dit skærmbillede på to måder: Via Keyboard genveje eller Klippeværktøj.

Keyboard genveje

1. For at tage et øjebliksbillede af hele skærmen skal du trykke på tastaturtasten Print Screen.
  2. For at tage et øjebliksbillede af et vindue skal du klikke på det aktuelle vindue og tryk på tastaturtasterne Alt + Print Screen.
  3. Billedet ligger herefter gemt i udklipsholderen og kan indsættes i eksempelvis et Word dokument eller i en Outlook mail ved at trykke Ctrl + V.

Programmet Klippeværktøj

Klik på Start (1).

Søg efter Klippeværktøj i søgefeltet (2). Vælg programmet Klippeværktøj (3).

Klik på pilen ved siden af ”Ny” knappen (4), og vælg hvilken type øjebliksbillede, du vil tage. Klik Ny for at tage øjebliksbilledet (5).

Herefter kan du vælge at behandle billedet på tre måder:

• Gemme øjebliksbilleder som billedfil (6).
  • Kopiere øjebliksbilledet til udklipsholderen. Billedet indsættes ved at trykke Ctrl + V (7).
  • Sende øjebliksbilledet til en mailmodtager (8).

Opdateret d. 11. september 2019