1. Forside
  2. Sikker Mail
  3. Opdater medarbejdersignatur hos Nets (aktiver sikker mail)

Opdater medarbejdersignatur hos Nets (aktiver sikker mail)

Hvordan opdaterer jeg min NemID for sikker mail, hvis jeg allerede har en medarbejdersignatur?

Forudsætninger:

• Du har installeret og aktiveret din NemID medarbejdersignatur på serveren.
  • Denne vejledning er baseret på at brugeren allerede har en medarbejdersignatur og skal til at bruge Sikker e-mail.

Tilretning af certifikat hos medarbejdersignatur.dk

Log på selvbetjening (1) på http://medarbejdersignatur.dk som NemID administrator.

Vælg Administrér medarbejdere (2) i menuen.

Vælg brugeren som skal have opsat Sikker e-mail (3).

Hvis E-mail-adresse (4) feltet ikke allerede er udfyldt, så udfyld feltet med brugerens e-mail og tryk Gem ændringer (5).

Vælg brugeren igen (6).

Tryk på Vis detaljer (7) under Signaturdetaljer

Sæt flueben i Gem e-mail-adresse i certifikat (8) og i Vis certifikat i offentligt certifikatdatabase (9) under menupunktet Indstillinger for sikker e-mail og tryk Gem (10).

Tryk Bekræft (11) for at bekræfte ændringerne.

Nets har nu lavet et nyt certifikat til brugeren.

Brugeren modtager indenfor 10 min. en mail fra Nets med instruktioner i, hvordan certifikatet fornyes.

Fornyelse af certifikat på serveren

Du starter fornyelsen ved at trykke på fornyelseslinket i den e-mail, du har modtaget fra Nets.

Har du ikke modtaget en e-mail, kan du også starte fornyelsen direkte på https://www.medarbejdersignatur.dk/forny_signatur

Du vil nu blive bedt om at vælge, hvilken signatur der ønskes fornyet (12). Klik OK (13).

Du skal nu angive adgangskoden til din eksisterende signatur (14). Klik OK (15).

Du skal læse og acceptere vilkår for NemID til erhverv fra Nets DanID A/S (16). Tryk herefter på Næste (17).

Du får nu mulighed for at oprette en ny adgangskode til din NemID medarbejdersignatur (18).

NB! Du kan godt vælge samme adgangskode som du tidligere har benyttet. Vær opmærksom på kravene til kodens styrke (19). OK-knappen bliver først aktiv, når alle krav er opfyldt (20).

Din NemID medarbejdersignatur er nu blevet fornyet.

Opret en backup af det nye certifikat

Tryk på Start og vælg herefter Alle programmer. Tryk på programgruppen NemID og undergruppen NemID CSP. Du skal herefter vælge Tag Sikkerhedskopi (21).

Du vil herefter blive præsenteret for følgende dialogboks. Markér den signatur du vil sikkerhedskopiere (22) og tryk OK (23).

Du vil nu blive bedt om at vælge et navn og en placering til sikkerhedskopien (24). Du kan f.eks. gemme den på dit personlige drev eller på skrivebordet. Skriv herefter filnavn og tryk på Gem (25).

Du vil nu blive bedt om at indtaste den eksisterende personlige adgangskode til signaturen på din pc (26). Indtast kode og tryk på OK (27).
Du skal muligvis indtaste koden 2 gange.

Du får nu besked om at sikkerhedskopien af signaturen er gemt i den fil du valgte. Tryk på OK for at afslutte (28).

NB!

Herefter skal du følge en af følgende vejledninger, hvilket afhænger af, om du anvender nøglefil eller nøglekort:

Nøglefil: Opsætning af Outlook til sikker mail (nøglefil)

Nøglekort: Opsætning af Outlook til sikker mail (nøglekort)

Opdateret d. 16. januar 2020