1. Forside
  2. Sikker Mail
  3. Opsætning af Outlook til Sikker mail (nøglekort)

Opsætning af Outlook til Sikker mail (nøglekort)

Hvordan opsætter jeg sikker mail i min Outlook vha. nøglekort?

Forudsætninger:

• Du har gennemført vejledningen: Opdater medarbejdersignatur hos Nets (aktiver sikker mail)
  • Du har en NemID medarbejdersignatur med nøglefil
  • Din e-mailadresse er tilføjet din signatur på medarbejdersignatur.dk
  • Du har installeret og aktiveret din NemID medarbejdersignatur på serveren
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto med samme e-mailadresse som er tilføjet i din signatur

NB:

Denne vejledning er baseret på Outlook 2010 SP1 på Windows 7 SP1. Hvis du benytter en anden version af Outlook eller Windows kan skærmbillederne se en smule anderledes ud. Det har dog ikke nogen betydning for fremgangsmåden.

Indlæsning af NemID medarbejdersignatur med nøglekort

Du skal installere NemID udvidelsesprogrammet, hvis du bruger nøglekort og gerne vil bruge NemID medarbejdersignatur til sikker e-mail. Programmet kan downloades her:

For at kunne sende/modtage sikker mail med NemID med nøglekort skal certifikatet hentes og indlæses. Dette gøres vha. NemID.

Tryk på Start og vælg herefter Alle programmer. Tryk på programgruppen NemID (1) og undergruppen NemID Udvidelsesprogram (2). Du skal herefter vælge NemID Konfigurationsprogram (3).

Tryk på Hent NemID-certifikat… (4)

Udfyld Brugernavn (5) og Adgangskode (6) og tryk Hent certifikat (7).

Tryk Ja til sikkerhedsadvarslen (8).

Tryk OK (9).

Tryk Afslut program (10).

Start Microsoft Outlook 2010. Tryk på Filer (11) i den øverste menu. Vælg derefter Indstillinger (12).

Vælg punktet Sikkerhedscenter (13) i menuen til venstre. Vælg herefter Indstillinger for sikkerhedscenter… (14) som vist på billedet:

Vælg punktet E-mail sikkerhed (15) i menuen til venstre. Vælg herefter Indstillinger… (16).

Du skal nu vælge et certifikat til signering og et certifikat til kryptering.

Udfyld Navn på sikkerhedsindstillinger (17) og tryk på Vælg… (18) for at få vist listen over tilgængelige certifikater.

Vælg det certifikat som skal benyttes.

Der kan være ét eller flere certifikater at vælge imellem. Du vil typisk skulle benytte certifikatet med dit fulde navn og med den seneste udløbsdato (19). Klik OK (20).

Som standard vil Outlook automatisk vælge det samme certifikat til begge formål. Klik OK (21).

Tryk på OK indtil du er tilbage i din indbakke.

Du er nu klar til at bruge sikker e-mail i Microsoft Outlook 2010.

Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog

Forudsætninger:

For at kunne sende krypterede e-mails, er det en forudsætning, at du har modtagerens certifikat gemt i din adressebog. Du kan opsætte Outlook, så du kan lave opslag i den centrale adressebog og herefter tilføje modtageren til din lokale adressebog.

Tryk på Filer (22), vælg Kontoindstillinger (23) og vælg Kontoindstillinger… (24)

Vælg fanebladet Adressekartoteker (25). Tryk derefter på Ny… (26) for at tilknytte et nyt adressekartotek.

Lad markeringen stå i Internetadresseliste (LDAP) (27) og tryk herefter på Næste (28).

I feltet Servernavn skriver du servernavnet på Nets’ adresseliste: crtdir.certifikat.dk (29) uden http eller www. Tryk derefter på Flere indstillinger… (30).

Tryk OK (31).

Tryk nu på fanebladet Søgning (32). Du skal sætte markering i feltet Brugerdefineret (33) og herefter indtaste c=dk som vist på billedet:

Klik OK (34).

Tryk dig nu vej tilbage til din indbakke og genstart Outlook-programmet.

For at fremsøge en bruger i Nets’ centrale adressebog skal du først vælge Adressebog i toppen af Outlook-vinduet (35).

I rullemenuen Adressekartotek (36) skal du sikre dig at den centrale adressebog er valgt (crtdir.certifikat.dk). Den vil typisk stå i bunden af listen. Tryk herefter på Avanceret Søgning (37).

Indtast e-mail adressen på den person du ønsker at finde (38) og tryk OK (39).

NB! Du kan ikke benytte andre søgefelter.

Når du har fundet den ønskede modtager skal du højreklikke på søgeresultatet og trykke på Føj til Kontaktpersoner (40).

Gem kontaktpersonen ved tryk på Gem og luk (41).

Hvis kontaktpersonen allerede findes i listen med kontaktpersoner, skal kontaktpersonen opdateres. Tryk på knappen Opdater (42).

Modtagerens certifikat er nu gemt i din adressebog og du kan sende sikre krypterede mails til vedkommende.

NB!

Herefter skal du følge vejledningen: Afsendelse af sikker e-mail (Nøglekort)

Opdateret d. 16. januar 2020