1. Forside
  2. Mail
  3. Delt mailbox vs. Distributionsliste

Delt mailbox vs. Distributionsliste

Hvad er forskellen på en delt mailbox og en distributionsliste?

Forskellene kan illustreres på følgende måde:

Distributionsgruppe

Når en mail sendes til distributionsgruppens mailadresse, modtager alle medlemmer af distributionsgruppen deres egen kopi af mailen.

Når du besvarer en mail, som er modtaget via en distributionsgruppe, vil besvarelsen blive sendt fra brugerens egen mailadresse og dermed ikke fra distributionsgruppens mailadresse.

Hvis en brugere sletter en mail modtaget via en distributionsgruppe, er det kun brugerens egen kopi af mailen, der slettes.

Delt mailbox

Én kopi af en mail sendt til den delte mailbox’ mailadresse, leveres til den delte mailbox’ indbakke. Mailen kan herfra læses af alle med adgang til den delte mailbox.

Brugere kan få tildelt “Send som” rettigheder, som tillader brugerne at sende på vegne af den delte mailbox. For at sende på vegne af mailboxen, skal brugeren vælge den delte mailbox i “Fra…” feltet.

Hvis en bruger sletter en mail fra den delte mailbox, slettes mailen for alle som har adgang til den delte mailbox.

Delte mailboxe kan ikke tilgås via telefonen, men derimod kun i Outlook applicationen på computer eller via webmail.

Opdateret d. 7. september 2021